CENTRAL CHAPTER ANNUAL CONFERENCE APRIL 8 - 10, 2025

APRIL 8 - 10, 2025		
TUESDAY, APRIL 8, 2024 (8 Hours of Approved Training) 8:00am-9:00am DBSC Division Update – 2025 – Ron Stark (Topic 1 – 1 hour) Course Code: T02-07-3317 Activity Code: T02-07-3317-040825-34-06-0		
9:00am-12:00pm Interior Finishes - Decorative Materials and Furnishings – Chris Roth (Topic 1 – 2 hours; Topic 2 – 1 hour) Course Code: T02-07-3235 Activity Code: T02-07-3235-040825-34-07-0		
1:00pm-2:30pm 2020 ECCCNYS For Residential: Introduction Minimum Requirements for Energy Efficient Buildings - Matt Evans (Topic 3 – 1.5 hours) Course Code: T02-07-3279 Activity Code: T02-07-3279-040825-34-07-0		
2:30pm-4:00pm 2020 ECCCNYS for Commercial: Introduction Minimum Requirements for Energy Efficient Buildings – Matt Evans (Topic 3 – 1.5 hours) Course Code: T02-07-3282 Activity Code: T02-07-3282-040825-34-07-0		
4:00pm-5:00pm Q & A Discussion – Ron Stark (Topic 1 – 1 hour) Course Code: T02-07-3306 Activity Code: T02-07-3306-0408252-34-06-0		
WEDNESDAY, APRIL 9, 2024 (6 Hours of Approved Training – 2 Hours PDE)8:00am-10:00amCarbon Monoxide, Dangers, Death and Code Enforcement – Rich Nower (Topic 2 – 2 hours)Course Code: T02-07-3329Activity Code: T02-07-3329-041025-34-07-0		
10:00am-12:00pm Fire-Resistive Construction Requirements of the IBC – Bruce Johnson (Topic 2 – 2 hours) Course Code: T02-07-2874 Activity Code: T02-07-2874-040925-34-07-0		
1:00pm-3:00pm Performing Plan Reviews & Inspections – Brian Tollisen (Topic 1 – 1 hour; Topic 2 – 1 hour) Course Code: T02-07-3323 Activity Code: T02-07-3323-040925-34-06-0		
3:00pm-5:00pm Davis-Ulmer & National Fire Sprinkler Association Course Code: T02-07-2047 Activity Code: T02-07-2047-040924-34-07-0 Not approved for in-service training – (2 hours PDE)		
THURSDAY, APRIL 10, 2024 (2.5 Hours of Approved Training – 5 ½ Hours PDE) 8:00am-11:00am Training by MiTek Course Code: T02-07-2048 Activity Code: T02-07-2048-041025-34-07-0 Not approved for in-service training (3 hours PDE)		
1:00pm-12:00pm Issuing Violation Notices and Enforcement Actions – Brian Tollisen (Topic 1 - 1 hour) Course Code: T02-07-3182 Activity Code: T02-07-3182-041025-34-06-0		
1:00pm-2:30pm Record Keeping – Local Government (Topic 1 – 1.5 hours) Course Code: T02-07-3208 Activity Code: T02-07-3208-041025-34-07-0		
2:30pm-4:00pm Local Government Zoning Course Code: T02-07-3112 Activity Code: T02-07-3112-41025-34-07-0 Not approved for in-service training (1.5 hours PDE)		

Topic 1 = Code Enforcement and Administration	Total:	7.5 Hours
Topic 2 = Uniform Fire Prevention and Building Code	Total:	6 Hours
Topic 3 = Energy Conservation Construction Code	Total:	3 Hours
PDE	Total:	7.5
	Total – 24 hours	