NYSFM&IA in conjunction with NYSBOC Central Chapter 2023 Training Seminar September 26 – 27, 2023 AGENDA

TUESDAY SEPTEMBER 26, 2023 (8 hours)

TUESDAY SEPTEMBER 26, 2023 (8 hours) 8:00am-10:00am Dampers for Fire and Smoke Protection - 2018 IBC – Bruce Johnson (Topic 2 – 2 hours)	
Course Code: T02-07-2887	Activity Code: T02-07-2887-092623-34-07-0
10:00am-11:00am UL Resources for Code Officials – Bruce Johnson (Topic 1 – 1 hour)	
Course Code: T02-07-2858	Activity Code: T02-07-2858-092623-34-07-0
11:00am-12:00pm Space Heater Safety – Chris Roth (Topic 1 – 1 hour)	
Course Code: T02-07-3156	Activity Code: T02-07-3156-092623-34-07-0
12:00pm-1:00pm LUNCH	
1:00pm-3:00pm Look What I Found – Bill Timmo	
Course Code: T02-07-2881	Activity Code: T02-07-2881-092623-34-07-0
3:00pm-5:00pm Mobile Food Preparation Vehicl	es – Chris Roth (Topic 1 – 1 hour; Topic 2 – 1 hour)
Course Code: T02-07-2786	Activity Code: T02-07-2786-092623-34-07-0
WEDNESDAY SEPTEMBER 27, 2023 (8 hours)	
8:00am-9:00am DBSC Division Update – Bill Sher	
Course Code: T02-07-3154	Activity Code: T02-07-3154-092723-34-06-0
9:00am-11:00am How Buildings Succeed or Fail During Emergencies-A Firefighter's View - 2 hrs – Chief Spinelli (Topic 1 – 1 hour; Topic 2 – 1 hour)	
Course code: T02-07-1999	Activity Code: T02-07-1999-092723-34-07-0
11:00am-12:00pm Residential Sprinklers– Brian Tollisen (Topic 2 – 1 hour)	
Course Code: T02-07-3105	Activity Code: T02-07-3105-092723-34-06-0
12:00pm-1:00pm LUNCH	
1:00pm-2:00pm Fire Protection Water Supplies - FC507– Brian Tollisen (Topic 2 – 1 hour)	
Course Code: T02-07-2961	Activity Code: T02-07-2961-092723-34-06-0
2:00pm-3:00pm Significant Fires and Their Influence on Codes– Bill Timmons (Topic 1 – 1 hour)	
Course Code: T02-07-2884	Activity Code: T02-07-2884-092723-34-07-0
3:00-5:00 Means of Egress and Calculating Occupant Loads– Chris Roth (Topic 1 – 1 hour; Topic 2 – 1 hour)	
	Jant Loaus– Chris Roth (Topic 1 – 1 hour, Topic 2 – 1 hour)
Course Code: T02-07-3043	Activity Code: T02-07-3043-092723-34-07-0